mandag 24. oktober 2011

Høstens siste NOFTLL-tur

Søndag 23. oktober gikk noen av oss en liten morgen- og formiddagstur i Estenstadmarka for å se etter fugler i høstskogen. Høstmorgenen var mild og fin og helt perfekt for en fugletur. Vi håpet å finne spetter, jerpe og lavskrike. Alle artene forekommer i disse traktene og har vært sett tidligere i høst. De første artene vi fikk i kikkerten var en meiseflokk med innblanding av både dompaper og fuglekonger. De beitet ivrig ved veien rett ved parkeringsplassen og viste seg godt.

Jerpekrattet der det har sittet flere hanner og sunget var hugget ned, og dermed var også jerpene forduftet. Men vi hadde flere arter å lete etter, så ferden gikk videre mot Bjørkmyra for å prøve å finne lavskrika som har vært sett der tidligere i høst. På veien dit fikk vi se og høre en flott svartspett i ei li med blandingsskog. Vi gikk opp i lia for å undersøke nærmere, og kom over stedet der svartspetten hadde mye mat å fråtse i. Da vi kom dit var svartspetten på vei til samme sted, men da den så oss bråsnudde den og forsvant innover i skogen. Både maurtuer og morkne stokker og stubber bar preg av at svartspetten hadde frekventert "buffeten" ofte i høst.

På Bjørkmyra var det ingen lavskrike å se, og heller ingen som svarte da vi prøvde å spille lyd. Derimot var det en skjære som satte i gang med sang og pludring inne i et grankjerr. En nøttekråke i toppen av et tre var gav også lyd fra seg og viste seg godt for oss. Etter en liten rast og en matbit la vi kursen mot Bekken parkeringsplass der turen ble avsluttet ca 12.30.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar