søndag 31. mai 2015

Fuglenes dag 2015


I anledning Fuglenes dag hadde NOF Sør-Trøndelag og NOF Trondheim lokallag en stand ved Baklidammen i Trondeim.  Selv om været kunne vist seg fra en mer fordelaktig side, så hadde imponerende mange turgåere Baklidammen som utgangspunkt for søndagsturen, og mange kom innom oss.

NOF-ST stilte med partytelt og presenning der vi la ut diverse informasjonsmateriell om NOF, sammen med et utvalg av Vår Fuglefauna, Fuglevennen og Trøndersk Natur som besøkende både kunne bla i og få med seg hjem.

Vi hadde også satt opp en del teleskoper som besøkende kunne bruke, men dessverre var det ikke så mye fugl ute på vannet i dag. Noen ender og måker lå som vanlig langs kantene. Etterhvert dukket det også opp en flott storlom og la seg pent til midt utpå.

Det var også mulig å få testet fuglekunnskapene sine i en quiz som omfattet både bilder til artsidentifisering og fuglesang. Hele 30 svar kom inn i de tre timene arrangementet varte, og det vil bli trukket ut vinnere som vil få en premie tilsendt.

Vi antar at det var minst 100 personer innom standen vår i løpet av tre timer, noe som oversteg våre forhåndstips om besøket. Trondheimsfolket er ivrige turgåere, og fugler vekker tydeligvis interesse hos mange av dem.

Det er all grunn til å gjenta dette arrangementet neste år, og NOFTLL og NOF-ST vil nok prøve å legge opp Fuglenes dag som et årlig arrangement lagt til siste helgen i mai.

Her følger flere bilde fra dagens arrangement.

Både store og små folk og fe møtte opp

Det var nesten tilløp til trengsel!

Rolf Sandven var blant annet "fuglelydansvarlig" i quizen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar