onsdag 27. mai 2015

Fuglesangtur i Bymarka

Til tross for truende regnskyer og en kjølig vind fra nord ble 13 personer med på fuglesangturen i ettermiddag. Vi startet klokka 17.30 fra Ferista  og fulgte stiene opp til Baklidammen i Bymarka. Så tok vi runden rundt Baklidammen før vi returnerte til Ferista igjen.

Den første halvtimen var det lett regn og litt vind, noe som førte til svært laber aktivitet på sangfuglene. Men så begynte vi å skimte sola igjen og vinden stilnet, og da ble det litt liv i buskas og tretopper. Trostene var mest hørbare i starten, og vi fikk se og høre både svarttrost, måltrost og rødvingetrost. Også rødstrupene og jernspurvene blandet seg inn etterhvert som været bedret seg.

I tillegg til disse hørte vi også sangen til følgende arter: gjerdesmett, løvsanger, gransanger, fuglekonge, toppmeis, kjøttmeis, blåmeis, bokfink, bjørkefink og grønnsisik.

Vi hadde også flere arter som ikke vartet opp med sang: flaggspett, svarthvitfluesnapper, gråtrost, hettemåke, fiskemåke, kråke, skjære, grønnfink  og dompap.

I åttetida var vi tilbake ved Ferista igjen. Selv om det ikke var optimale forhold kunne vi si oss rimelig fornøyde både med utvalget av sangfugler og observasjonene av mer tause arter. Nedenfor er noen bilder fra turen.

Turdeltakerne

Speiding etter syngende troster og finker i tretoppene.

Flaggspett hunn (Foto: Arnt Stavne)

Bokfink hann - i et taust øyeblikk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar